Escolta la ràdio de Clownia

Programació

Cybee

Cybee

Un nou valor de futur del pop-rock nacional.

La joventut és un tresor a CyBee. Es palpa en els seus components, en la seva música, lletres i visió de la vida. Les seves cançons tenen aquell toc costumista tan present al pop-rock actual, però des d'una perspectiva fresca, i sobretot molt vitalista. Han anat guanyant-se un públic que ha connectat amb la seva filosofia, i que els ha acompanyat a les 40 actuacions que han realitzat fins al moment, algunes en Festivals destacats com l'Acampada Jove, el BAM o Jardins de Pedralbes..

És el potencial i la bona feina que estan realitzant, el que ha fet de CyBee un dels seleccionats per a portar un tros de Clownia a l'escenari situat al nucli de Sant Joan de les Abadesses.

El seu primer disc, anomenat com el grup, és una alenada d'aire. Les seves històries del dia a dia, sense evitar la cruesa, es caracteritzen pel seu positivisme i per un embolcall sonor que partint del pop-rock, abraça altres estils com el rock alternatiu, el folk o el funk.

El Son de la Chama

El Son de la Chama

Vénen pitjant fort amb un segon disc acabat de sortir del forn.

El Son de la Chama és una d'aquelles bandes que fa temps que piquen pedra. Amb esforç i lluita han anat guanyant espais, pes i nom a l'escena i aterren a Clownia en el moment de fer un pas endavant. L'agrupació de Tarragona es caracteritza per un directe contundent amb una gran dosis d’energia de principi a fi, que no deixa que el públic perdi el fil en cap moment.

Són aquestes ganes de guanyar-se el públic les que han portat a El Son de la Chama a l'escenari situat a la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses.

Tinixara Taller de Risoteràpia

Tinixana

No hi ha millor manera de començar aquest festival que retrobant-nos amb el nostre nen juganer i amb tots els nens juganers que han decidit venir a viure Clownia.

Toca fer pinya. Des de Pro Risas, Tinixara ens conduirà cap al món dels jocs, on solament podràs passar-ho bé. Que comenci la música perquè farem el que més ens agrada, jugar, saltar, ballar i sobretot, riure. Que comenci la Música toca fer Clan.

Leo Bassi

Leo Bassi

El gran bufó presenta The Best of Leo Bass, un espectacle antològic on repassa el millor de la seva carrera.

Prepareu-vos per a gaudir amb l’hereu d’una saga de pallassos que va fer del riure una arma pacífica pel canvi social i polític.

Estimat o odiat pel bufó que és, Leo mai va buscar el consens com a artista o com a home. El seu art, lliure de convencions, ofereix al públic una experiència apassionant, sensacional i única, on la provocació és un llenguatge i no un propòsit.

A Clownia oferirà una recopilació del seus millors números dels últims anys, veritables clàssics en els que veiem al Bassi més divertit, mordaç i al que més juga i es relaciona amb el públic, part principal del seu espectacle.

Les religions, la banca, la dreta, el capitalisme... Res no s’escapa a la crítica de Bassi, a l’art que, lliure de convencions, ofereix al públic una experiència apassionant, sensacional, on la provocació és un llenguatge i no un propòsit.

Randellaires

Randellaires

Un grup de la terra. Són del Ripollès i recuperen i reinterpreten les cançons i danses tradicionals.

Randellaires del Ripollès és una formació molt estimada a la comarca i amb un prestigi notable en el camp del folk. La seva tasca de divulgació i interpretació de les cançons i balls centenaris és pura orfebreria. Rescaten peces antigues i sovint oblidades del repertori tradicional de les muntanyes del Ripollès i els hi donen nova vida, adaptant-les als gustos i balls de la gent del nou segle.

La música de Randellaires il·lustren molt bé el paisatge, la vila de Sant Joan de les Abadesses i el tarannà de la gent que acull Clownia.

Cadascun dels treballs del grup és una petita joia recuperada del passat, un homenatge a un llegat que torna a ressonar a les Festes Majors de la comarca.

Cia. En Diciembre

Cia. En Diciembre

El seu dolç cant i la deformitat de les seves cares ens transporten a un món estrany, oníric, irreal ... Perquè no jugar amb el monstre que portem dins?

Moviment, desequilibris, jocs, espais delimitats, universos propis i girs poètics donen forma i significat al seu propi tòtem d'alumini en forma de cercle. Es trenca l'harmonia i la realitat irromp en els seus actes. El canvi de roba és una necessitat imminent. Aquesta dolça veu es transforma en un monòleg repetitiu, aclaparadora, pesat. La construcció és ara la seva obsessió, ella sap el com i el que és necessari. Lluiten cos a cos, s'enfilen i salten.

Unes mitges, una dolça cançó, una roda cyr, un casc, molta roba, un pal i acrobàcia aèria són els ingredients que construeixen la història d'aquests dos personatges que només ells saben d'on vénen i on van.

Gertrudis

Gertrudis

Serà un concert molt especial. Una de les primeres oportunitats de veure un referent de la rumba més mestissa en directe després de tres anys aturats.

Gertrudis és festa, celebració i parranda i enguany celebren 15 anys. Cap descans, per ben merescut que fos podia impedir que bufessin les espelmes d'aquest aniversari com ho requereix l'ocasió: Tocant dalt de l'escenari i envoltats de l'escalfor del públic.

Per a celebrar els 15 anys, Gertrudis realitzarà únicament 15 concerts en una gira que arrencarà el 15 de maig a la Sala Apolo de Barcelona. Clownia és un dels 15 escenaris escollits que acollirà l'aniversari del grup.

Gertrudis va ser un dels primers en reivindicar la rumba en l'escena més festiva de casa nostra i ha deixat a la memòria col·lectiva grans concerts com les dues places majors que van omplir al Mercat de Música Viva de Vic o el seu concert 500 a la Sala Razzmatazz de Barcelona.

Babylon Circus

Babylon Circus

Clownia apropa al públic propostes internacionals amb qualitat i contingut. Des d'Occitània ens arriba un dels grups festius més populars de França i un dels cap cartell més buscats pels festivals del país veí.

França és la meca del mestissatge i Babylon Circus completa amb Mano Negra, Zebda i Massilia Sound System els quatre asos d'aquest estil d'estils. El seu pal és el de l'ska i el reggae mutat i amplificat amb ritmes tan dispars com el reggae, rock, swing, jazz, funk, la chanson o el folklore de l'Europa de l'Est. Un combo format per 2 cantants i 8 músics que s'han proposat provocar el públic amb les seves estratagemes multilingües, comèdia improvisada i energia al màxim.

El circ també ha marcat els occitans i el trobem present ja en el seu nom i en l'esperit del seu espectacle. Amb Txarango comparteixen una visió de la música com a eina de revolta i aglutinadora de diferents disciplines artístiques.

Babylon Circus és un dels grups de reggae amb més recorregut internacional de França amb més d'un miler de concerts per tots el món. El concert de Clownia s'engloba dins de la gira de celebració dels 20 anys.

La Pegatina

La Pegatina

Tota una institució del mestissatge nacional en un dels primers concerts a Catalunya de la seva nova gira.

"Gira el món i torna al born". Aquesta dita troba la seva rèplica musical perfecta en La Pegatina. Per molt lluny que la seva música els faci viatjar, sempre tornen (i toquen) a casa. El públic agraeix la seva passió i entrega i que no els donin treva amb la seva posada en escena vistosa, adrenalínica i 100% ballable. Els seus concerts són una explosió festiva on passen moltes coses a la vegada.

15 anys de trajectòria, gairebé 1000 concerts en 4 continents... La presència de La Pegatina reforça la voluntat de Clownia d'oferir les millors propostes del circuit.

L'agrupació de Montcada i Reixac arribarà a Clownia amb el seu cinquè disc acabat de sortir del forn.

Aspencat

Aspencat

Una de les últimes oportunitats per gaudir en directe les cançons d'Essència.

Aspencat són en l'actualitat el gran grup del País Valencià. el seu ska-reggae ballable, reformulat amb electrònica potent, i el seu discurs punyent i compromès els ha portat a ser una referència habitual als principals festivals i festes dels Països Catalans i a actuar amb regularitat per tot l'Estat i Europa. El mes de setembre editaran el seu nou disc, el successor d'Essència, l'obra que els ha coronat com un dels noms amb més present de la música nacional.

La imminència del nou treball ha fet que les actuacions que oferiran els de Xaló aquest estiu, tant aquí com fora, siguin comptades i exclusives.

Un concert d'Aspencat és sempre un al·licient, però tenir l'oportunitat d'escoltar per última vegada cançons que s’han convertit en himnes populars i la possibilitat de viure en directe algun avançament del seu pròxim nou disc, dota d'un interés extra la seva presència al festival.

Caribbean Dandy

Caribbean Dandy

La nota exòtica del festival. La sound system més important de la música alternativa japonesa arriba a Clownia per deixar petjada.

Actius des de la dècada dels 80, aquest equip estel·lar format per Satol F, Prince Matsuoka, Kaz Sudo i DJ Txako han estat els introductors del reggae, el rock llatí, cumbia, mestissatge i patxanga a l'escena musical al país del sol naixent. El seu mestratge en la selecció i amb els plats ha traspassat fronteres i fins a situar-se com un dels grans divulgadors de la global music.

El currículum musical dels japonesos és dels que treu l'alé. Sessions a clubs de tot el món i a grans festivals com el Fuji Rock o el Rotottom Sunsplash i col·laboracions amb figures com Manu Chao, The Skatalites, Bomba Estéreo, Fermin Muguruza, Prince Buster, Lee 'Scratch' Perry o Sargento García.

The Sey Sisters

The Sey Sisters

Un espectacular trio de veus negres. Un dels conjunts vocals més emblemàtics del moment i amb més projecció internacional.

Un viatge musical per les entranyes de la música negra. Des de la primigènia mare Àfrica, inspiradora de sons i ritmes de tot el planeta, a l'espiritualitat del gòspel, passant per la calidesa del funk i la sensibilitat del soul. Uns cants impregnats d'emoció i passió que clamen justícia i respecte. Tot presentat amb unes coreografies i vestuari propi de les grans dives.

Les germanes Sey van participar en l'enregistrament del tema coral "Vola" de Txarango i també van acompanyar el grup com a coristes al moment culminant de la gira del primer disc, el concert de comiat de gira al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Orquestra Di-versiones

Orquestra Di-versiones

Un experiment que només pot sortir molt bé. El grup de versions més esbojarrat a l'hora de l'aperitiu.

Són una de les bandes més seguides i admirades del gènere de les versions. Inimitables i inigualables, el llistó del seu espectacle està molt alt. Són una màquina de fer cançons de l'estiu amb 'la patilla', perpetradors de ritmes desimbolts i aconsegueixen convertir els seus concerts en karaokes populars, gràcies a una selecció imbatible d'himnes arxipopulars d'ahir i d'avui.

Di-versiones convertirà la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses en un envelat de Festa Major a l'hora de les sardanes.

El concert de Clownia serà sense cap mena de dubte un dels més atípics i imprevisibles de la història de l'Orquestra Di-versiones.

Zulú 9.30

Zulú 9.30

Reggae i ritmes llatins. Música que es balla i lletres a les quals cal parar orella. Aquestes són les senyes d'identitat d'aquests veterans de l'escena barcelonina.

Zulú 9.30 fa més d'una dècada que estan en el món de la música i continuen amb les ganes i i la il·lusió de sempre, volent donar el millor de si mateix en cada disc i concert. Han sabut destil·lar un so propi, aglutinador i de vocació universalista, impregnat d'essències tropicals, llatines, mediterrànies i negres. Tenen aquelles taules que fan que t'ho passis bé amb el seu directe, i aquella marxa de més que els fa triomfar tant a casa com a l'estranger.

Txarango ha col·laborat en un dels temes de l'últim treball de Zulú 9.30, "Todo vuelve", una autèntica lliçó de vida que exemplifica la cura que tenen en el missatge.

Para todos los públicos (Kasba Music, 2013) és per ara la darrera entrega discogràfica dels catalans. Un disc que han presentat amb gran èxit per tot l'Estat i França.

Amparo Sánchez

Amparo Sánchez

Una de les grans dames estatals de la World Music i figura clau del mestissatge barceloní amb Amparanoia.

Amparo Sánchez té un esperit bregador. Activista defensora amb els drets de les dones i escriptora compromesa, també ha hagut de lluitar per a obrir-se camí en el món de la música. El caràcter pioner d'Amparanoia li va fer obrir camins on no hi eren, que després han aprofitat altres grups. En solitari, Sánchez captiva per la seva força i compromís amb una posada en escena que va de la rumba al latin, passant per la cadència del desert i el carib.

El d'Amparo Sánchez serà un concert de proximitat, amb l'artista a tocar del públic.

Espíritu del Sol (World Village/ Harmonia Mundi) és el tercer àlbum de la granadina. 12 estampes plenes de color i llum que constitueixen un itinerari vital des de Tucson a Barcelona, passant per Mèxic i Argentina.

Catástrofer

Catástrofer

Fer Catastrofer no és altre que Fernando Villella, nascut a Buenos Aires l'any 1981, actor dels que s'obliden el text, pallasso dels que somien amb derrotes, músic dels que desafinen, mim dels que canten a la dutxa, cantador dels que no parlen.

En el seu camí es va trobar amb grans mestres de professió i alguns de la vida. Va recórrer aquest aprenentatge en l'àmbit del clown amb Jango Edwards, Johnny Melville, Tomàquet Clown, Walter Velásquez, però la seva visió del teatre canvia a l'escola internacional de teatre de Berti Tovia (Barcelona) amb la pedagogia completa de Jaques Locoq. Amb tots aquests mestres va començar el camí de l'aprenentatge del Clown, la pantomima, el bufó, la comèdia de l'art , les màscares expressives i la comèdia humana, el teatre gestual, la tira còmica, tragèdia i melodrama entre altres coses ... i sempre aprenent.

Cia. Vol De Ment

Cia. Vol De Ment

Cadàver exquisit és una obra circense de Vol de Ment, companyia experta en l'anomenada tècnica del quadrant rus, on dos actors viuen situacions insòlites.

La relació de dues persones en un món trencat, on els codis de comportament s'han fos i les paraules ja quasi no volen dir el mateix, on la solitud de cadascú fa que sigui difícil comunicar-se amb el del costat perquè quan una va a menjar, l'altre pensa que és una abraçada o quan l'altre camina l'una pensa que és un acudit.

Un diàleg sense sentit, sense un llenguatge comú. Aquestes dues persones han de trobar la manera d'arribar a l'espai neutral on poder comprendre i compartir aquests codis.

El Niño de la Hipoteca

El Niño de la Hipoteca

Un artista total i animal escènic. Cantayoutuber, xouman, col·laborador radiofònic... Prepareu-vos per un directe demolidor i divertit.

El Niño de la Hipoteca és un revolucionari de la música. Ha trobat en Youtube la punta de llança del seu projecte, que compta amb 40.000 subscriptors i vídeos virals que sumen més d'un milió i mig de seguidors. Amb Los Ratones, presenta les cançons de Youtube amb un so contundent i un format més festiu i desenfadat. Un còctel molotov de música i rialles que encendrà el públic.

Autor genial, àcid i amb un sentit de l'humor i comicitat demolidora, amb els músics de Los Ratones troba una rèplica perfecta i un punt de canallisme i explosivitat extra a la proposta.

Pel seu canal de Youtube, hi ha passat el bo i millor de la música i l'humor: La Pegatina, Love of Lesbian, Fundación Tony Manero, Juanito Makandé, Berto Romero, Loulogio o Yellow Mellow.

Txarango

Txarango

Txarango exercirà el seu paper d'amfitrió a Clownia.

El seu concert va ser el punt àlgid de la primera edició de Clownia. Intensitat i emocions a flor de pell, per part dels músics i els assistents. El grup tenia moltes ganes de tocar i el públic moltes ganes de tornar-los a sentir després d'un any sense actuar al país. Moltes coses, i molt bones, han succeït des de llavors: Els del Ripollès han realitzat més de 70 concerts per tot el país, i han continuat ampliant viatjant a nous països i ja en sumen una quinzena.

Clownia és casa dels Txarango i és també un festival amb entitat pròpia, que reuneix artistes que comparteixen filosofia i actitud amb el grup.

Clownia serà el primer gran festival que farà aquest estiu Txarango i una de les poques ocasions en què veurem en directe la banda aquest any.

Hoffmaestro

Hoffmaestro

Una altra aposta internacional forta. Hoffmaestro són una de les bandes més actives i seguides de Suècia i del nord d'Europa.

Aquesta nombrosa agrupació d'una dotzena de components s'ha guanyat el públic per ser una gran banda en viu que s'entrega sempre, plogui o faci sol, amb una combinació única de disciplina i caos. Pura força de la naturalesa, un tren de càrrega fora de control que no es pot aturar. Amb una mescla de ska, soul, country, hip hop, folk rock, reggae o punk, el seu, és un estil que és inconfusiblement propi.

Com Txarango, Hoffmaestro és un grup nascut al carrer, amb un gran sentit de família i comunitat, que s'enriquia de la música que tocaven músics vinguts d'arreu del món. Amb els ripollencs, també comparteixen una visió optimista de la vida, sense renunciar a la lluita i a la denúncia.

Estigueu atents a l'espectacle de Hoffmaestro promet ser tota una descoberta per al públic de Clownia.

Zoo

Zoo

Ha estat una de les grans aparicions de la temporada i un dels nous noms que més està donant que parlar de l'actualitat.

El primer tema de Zoo, "Estiu", es va convertir en un fenònem viral a la xarxa amb milers de reproduccions i comparticions. L'expectació pel projecte va esdevenir enorme i eren moltes les esperances dipositades en el disc que projectava aquest himne. Per fortuna de tots, Zoo no només ha complert totes les expectatives generades amb un disc amb personalitat pròpia, flow i una bases instrumentals riques en detalls, sinó que ha bastit un directe d'altura.

Clownia és un dels primers festivals catalans en situar Zoo dalt d'un gran escenari.

Zoo no és flor d'estiu ni la inspiració d'uns nouvinguts. L'alma mater de Zoo és en Panxo, antic MC d'Orxata, que imposa el seu vigorós estil i els seus àgils textos, amb la valuosa aportació del productor Mark Dasousa i d'una banda d'acompanyament formada per uns músics amb trajectòria pròpia i jerarquia.

Calavera Collective

Calavera Collective

Bales perdudes, calaveres i diables per a una sessió pensada per a perllongar la matinada fins a la sortida del sol.

Els tres emmascarats que s'amaguen darrere la taula de Calavera Collective responen als noms de Juan Calavera, Stakito Mahara i Huracán Rodrígues. Cadascú aporta al conjunt ritmes de parts diferents del món. Calavera és l'orquestrador dels sons llatins, Mahara beu d'Àsia i de l'electrònica més avançada, i Rodrígues il·lustra la marxa dels seus socis amb imatges explosives i experimentals.

Una selecció compacta on la festa més salvatge i la potència de les bases més evolucionades es donen la mà en un viatge sonor i visual.

Calavera Collective i les seves sessions s'han convertit en una presència habitual en molts festivals i sales d'arreu de l'Estat tancant la presència de bandes del panorama festiu com La Pegatina, Zulú 9.30 o Bongo Botrako.

DJ. Ogt

OGT

Segon any consecutiu a Clownia. Un dels grans divulgadors del mestissatge a sales i festivals de les grans capitals europees.

De punxar a festes d'amics a la seva Reus natal a fer-ho davant de milers de persones per clubs i festivals de Catalunya i de tot Europa. Activista i programador, la selecció de DJ. OGT és imbatible. El millor de la rumba catalana, d'ara i sempre, tintada amb bases electròniques i funky i la fusió més global amb balkan, swing, latin, afrobeats, cumbia, sense deixar-se a la maleta altres gèneres incendiaris com l'ska, el flamenc, el reggae, el latin o el punk.

El currículum de DJ. OGT és notable. Des de Catalunya a la totalitat dels Països Catalans i Euskal Herria, passant per França, Itàlia, Anglaterra, Croàcia o Romania. Compartint cartell amb Txarango, Els Catarres, Albert Pla, Buhos, La Pegatina, Manu Chao, Los Chichos, Muchachito Bombo Infierno o Canteca de Macao, entre molts altres, i sessions amb DJ. Panko (Ojos de Brujo), DJ. Sargento (Sargento Garcia), Supa Bassie, DJ. Cal Jader (resident a Movimientos Londres), Balkan Hotsteepers, DJ. Mackueing (Lo Submarino) o Txarly Brown (Achilifunk).

Pallasos en Rebeldía

Pallasos en Rebeldía

Pallasos en Rebeldía és un espai de solidaritat internacional i fraternitat entre els pobles que s’expressen a través del riure i l’art i en el que conflueixen artistes de diferents països i territoris de l’Estat espanyol.

Sorgits a partir del Festiclown, Festival internacional de Clown de Galícia, i de la feina de la cooperativa artística Culturactiva, el seu objectiu és el de treballar per compartir esperances i somnis en llocs del món que pateixen les injustícies i conflictes militars de l’actual sistema.

En aquests anys, Pallasos en Rebeldía ha acompanyat el procés de formació de la primera Companyia de Clown Zapatista Indígena de la història de Chiapas, ha col·laborat amb el Festival de Cine del Sàhara (Fisahara) i trencat el bloqueig informatiu i humanitari que Israel imposa en els territoris palestins ocupats organitzant el Festiclown Palestina, el primer Festival Internacional de Clown del món àrab.

També han participat en festivals de mig món: Avinyó, Caracas, Rio de Janeiro, Santa Catarina, Bilbao, Tenerife o Lanzarote, presentant documentals i realitzant la seva tasca de 'terrorisme lúdic'.

Associació de Circ del Ripollès

Associació de Circ del Ripollès

Dirigida per Shuan Forde i Daniela Penalva, entre d'altres apassionats per les arts circenses com els malabars, diàbolo, hulahoop, màgia i equilibris, l'Associació de Circ del Ripollès desenvoluparà espectacles de petit format i tallers de circ per a totes les edats a les tardes del Clownia.

L'Associació de Circ del Ripollès ofereix diversió i espera la participació de principiants i avantatjats que vulguin aprendre nous trucs amb la disciplina que més us cridi l'atenció.

L'Associació i Txarango no només estan vinculats per participar en les dues primeres edicions del Clownia, per compartir l'imaginari del circ o per ser en la seva àmplia majoria del Ripollès, sinó pel compromís en projectes solidaris que impliquen en la seva tasca.

Antigua i Barbuda

Antigua i Barbuda

Antigua i Barbuda és una companyia de teatre de màquines i construcció. Artistes de la matèria que construeixen mons de somni, vius, amb moviment i interactius.

Antigua i Barbuda participarà al Clownia amb 'Arquitectura de fira', un paisatge d'atraccions que ens aproparà en més mesura a l'imaginari de la Ciutat de Clownia.

Benvinguts a un lloc on tot és possible.