Escolta la ràdio de Clownia

Programació

Trau

Trau

Un espectacle visual, que viatja de la comèdia a la poètica, passant per l’absurd i el teatre de titelles.

Benvinguts. Passeu, seieu, i deixeu-vos portar.

Segurament no heu vist mai un món com aquest. I segurament, tampoc no heu vist mai un personatge com el que esteu a punt de conèixer.

Guarda tot el que viu. Envasa i emmagatzema tots els moments abans que arribin al final. Moments inacabats.

Sí. A mi el primer cop també em va sobtar.

Relaxeu-vos i deixeu enrere tot el que heu viscut avui. Ara comença una altra història.

Un espectacle visual, que viatja de la comèdia a la poètica, passant per l’absurd i el teatre de titelles.

Auxili

Auxili

La pólvora reggae de la banda valenciana esclatarà la nit de Sant Joan com un dels focs artificials sonors de Clownia.

Des d’Ontinyent la veu d’Auxili ha crescut d’ença al debut Dolç atac (autoeditat, 2014) i el gloriós senzill Detonem l’estona (autoeditat, 2015). El reggae és la seva raó de viure i amb les guspires de rap i ska combatiu d’uns joves inconformistes arribaran amb nou disc sota el braç. La seva música anhela actitud per fer canviar l’status quo amb el compromís que exploti com una bomba de consciència col·lectiva.

Diabladesses

Diabladesses

La colla local de les Diabladesses seran una de les mestres de cerimònies de la nit més curta de l’any. Espurnes i foc!

Diu la història que el poble de Sant Joan va anar creixent al voltant del Monestir i d’aquí es coneix el nom de Sant Joan de les Abadesses. Des del 2011, uns habitants vestits amb una barreja d’hàbit d’abadessa i monjo templari tenen una altra fe de la qual en fan ritus: el foc. Són Diabladesses, una colla de foc que s’encarregua d’encendre els millors correfocs durant la revetlla de Sant Joan i la Festa Major del municipi. Amants de les guspires, il·luminaran els carrerons antics del poble i també del Clownia.

Pepet i Marieta

Pepet i Marieta

La sal més dolça arriba des de les Terres de l’Ebre per amanir el festival d’optimisme.

Fa més de deu anys que Pepet i Marieta omplen els concerts d’alegria i desitjos a ritme de reggae, ska i rumba. Per primera vegada el líder de la banda Josep Bordes es despulla emocionalment amb cançons personals i intimistes al disc La sal de la vida (Música Global, 2015). El cantant i guitarrista ha sigut pare i trasllada l’emoció i l’amor paternal en onze cançons sinceres i tendres. La vida passa a un ritme frenètic i és bonic parar atenció als detalls i les bones harmonies que ens brinda.

L’essència de Pepet i Marieta es manté intacta en un moment vital i esplèndid. Els ebrencs segueixen en bona sintonia per oferir un espectacle ballable i optimista.

Albercocks

Albercocks

Els grans himnes de les pel·lícules de Disney a ritme de rumba, reggae i ska.

Hi ha cançons que t’acompanyen tota la vida i si estan dins d’una pel·lícula d’infantesa encara més. Albercocks reviuen els moments més especials de les grans bandes sonores dels mítics films de Disney com El Rey León, La Sirenita, El libro de la selva, Pocahontas, Tarzán... Els clàssics de Disney com mai els havies escoltat, ballat i gaudit!

Caribbean Dandy

Caribbean Dandy

Després del gran debut de l’any passat, el col·lectiu de DJs japonesos tornen a Clownia amb la seva fusió de ritmes llatins als plats.

La referència del sound system al Japó desfilarà de nou al festival perquè en l’edició anterior hi van deixar empremta. Satol F, Prince Matsouka, Kaz Sudo i DJ Txaco barregen reggae, rock llatí, cúmbia, mestissatge i patxanga en sessions delirants que arrodoneixen les millors nits de música en directe. Ja formen part de la família de Clownia i han fet un lloc al seu calendari per oferir la millor selecció de global music per al festival.

Nyandú

Nyandú

El trio de la Torre d'Oristà farà tremolar la vall del Ripollès amb l'actitud més rock'n'rollera del festival.

L'elixir de l'eterna joventut és percep en l'ànima de les cançons de Nyandú. Guanyadors del concurs Sona 9 2011, els osonencs van debutar amb un primer àlbum pop-folk titulat L'origen de les absències (Música Global, 2012) però és en el segon treball BUM! (Música Global, 2015) on han trobat la seva essència rockera. A través de melodies i missatges efervescents es revelen davant l'amor més cridaner i passional. Sentimentals però radicals, porten les situacions a l'extrem des d'una sonoritat elèctrica que els encén. El grup va participar a la Marató de TV3 2015 amb la versió “Aquest eclipsi de sol” (“Total Eclipse Of The Heart” de Bonnie Tyler), una mostra de la seva passió vuitantera. Nyandú són el tro rocker de Clownia.

Hora de Joglar

Hora de Joglar

La banda de la Garrotxa baixaran fins a la Plaça Major de Sant Joan de les Abadesses per cantar, ballar i jugar amb sons llatins, reggae, rumba, swing i música balcànica. A joglar!

Joglar és una professió que s’ha perdut avui en dia i Hora de Joglar tenen la voluntat de fer arribar a places i carrers bones notícies a través de la seva música. Al mal temps, bona cara i és que els vuit músics d’Argelaguer aconsegueixen veure el got mig ple, i quan cal del tot, donant la volta a tots els problemes que ens envolten. Des d’una perspectiva constructiva per tirar endavant i fugir de la rutina han teixit un repertori de cançons revitalitzants que valoren la senzillesa de la quotidianitat al disc Gira el temps (RGB Suports, 2015).

Marabunta

Marabunta

Un dels espectacles més exitosos de Guillem Albà arriba a Clownia amb la imatge renovada.

Les peripècies d’un clown ben boig s’entrellacen amb la música en directe de sis músics: The All In Orchestra. Música pròpia, cabaret, gags absurds i improvisació. Caos i diversió. Tothom hi és benvingut, petits i grans, només cal deixar-se anar i jugar. Esbojarrat i sense complexos, el clown és capaç de tot.

Marabunta es va estrenar l’any 2014 i ha rebut els reconeixements del Premi del Públic a La Mostra Igualada 2015, el Premi del Públic de la Fira Titelles de Lleida 2014 i el Premi del Públic de la Mostra Santa Eugènia 2014.

Tallers de clown amb Guillem Albà

Tallers de clown <strong>amb Guillem Albà</strong>

Tots tenim un clown dins, només cal despertar-lo.

Vine a descobrir les lleis del pallasso amb el clown Guillem Albà. Vine a descobrir que el pallasso no té cap llei. No va en contra d'elles, simplement no les compleix.

Vine a trobar les ganes de jugar, de divertir-te. Treure fora l'energia, la llibertat i les ganes de menjar-te el món. Trencar el tòpic que jugar és només cosa d'infants. Aprendre a jugar i gaudir actuant.

Com surt el riure? I com atrapem l'atenció de la gent?Anem a robar el cor al públic. Assaltem la ciutat de les tristors, i que s'oblidin per una estona de tot el que passa. Que riguin. Que s'emocionin. Que marxin més feliços cap a casa i amb més energia per seguir caminant. Deixar l'alegria a l'aire.

Músic, titellaire, escenògraf i pallasso, Guillem Albà prové d’una família de titellaires i des de ben petit que pensava en idear espectacles propis. Curiós de mena i exigent, teixeix muntatges artesanals a foc lent per emocionar, perquè actuant és feliç i així ho vol compartir. Ha estudiat diverses tècniques teatrals, però pel que fa a la comèdia i l’art de clown ha après de Carlo Colombaioni, Eric de BontCristophe MarchandLeo Bassi o Jango Edwards.

L’any 2006 crea la seva pròpia companyia, Cia. Guillem Albà, que enguany compleix 10 anys i ha viatjat arreu del territori amb quatre espectacles sorprenents: Sketchofrenia, Flirt, Trau, i Marabunta.

Animal

Animal

La banda revelació de l’any debuta a Clownia per desenterrar els sentiments i l’instint més voraç. Un directe enèrgic ple de sorpreses amb un relat íntim i proper.

El videoclip “Només amb tu” va sorprendre a principis d’any l’escena catalana amb el naixement d’una nova banda de mestissatge. Animal presentarà el seu primer disc Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016), un conjunt de cançons personals que connecten amb el públic per la seva complicitat i sinceritat. A partir d’una fusió afectuosa de pop i reggae, Animal es caracteritza per endinsar-se al soul, l’estil més profund quan es tracta de sentiments que desperten l’instint.

Els seus concerts són un espectacle visual i sonor on tot pot passar, deixar-se portar és l’única regla del joc.

Festiclown

Festiclown

L’actor Pepe Viyuela, Kanbahiota i Los Pringaos denuncien des de l’humor més crític i la rialla l’ocupació de Palestina amb un espectacle especial per a Clownia.

Dues hores d’un espectacle trepidant i divertit que denuncia el genocidi sionista que es duu a terme a Israel, a través de la bogeria de Pepe Viyuela, el màgic absurd de Los Pringaos, la conquesta dels cels a càrrec de Kanbahiota i moltes sorpreses més.

Pepe Viyuela és clown, humorista i actor. És conegut a nivell mediàtic per actuar a l’històric programa televisiu dels noranta Un, dos, tres de TVE, a sèries de televisió com Aída o a pel·lícules com la saga de Mortadelo y Filemón. Sempre al servei de l’humor, s’ha forjat com a clown amb el mític espectacle Encerrona, on el pallasso presenta les seves febleses davant d’una guitarra, una escala i una cadira.

Kanbahiota és una companyia de circ que combina acrobàcies, dansa, malabars, música i teatre. El seu nom significa ‘voltereta’ en brasiler i en essència, els seus muntatges són tot moviment.

Los Pringaos és un duet talentós format per Pablo Muñoz i Ivan Prado (director de Festiclown i Payasos en Rebeldía), genis del teatre de l’absurd, la màgia còmica i el clown.

El Festiclown és un festival únic en el panorama artístic internacional que conjuga circ, clown i rebel·lia a favor de la humanitat i la construcció d’un món on hi convisquin tots els móns. Va néixer l’any 2000 a Galícia i actualment és l’única trobada de circ que es realitza a diversos continents cada any i l’únic festival clown del món àrab. El riure i l’esperança són el motor d’una programació basada amb un rerefons social i transformador. Txarango van actuar en la darrera edició a Palestina contra l’ocupació.

Tex and Sun Flower Seed

Tex and Sun Flower Seed

Una de les bandes internacionals del festival. Els japonesos enamoraran el públic amb el seu còctel de fusió.

Durant l'hivern de 2002 a Tòquio va sorgir una banda per combatre el fred amb els ritmes més càlids. El cantant i guitarrista Tetsuya Sukeyasu 'Tex' i el trombonista Tekkannon van presentar Tex Sun And Sun Flower Seed a l'escena mestissa i underground de la ciutat nipona combinant reggae, ska i cúmbia. Cançons amb un alt contingut social i en defensa del medi ambient conjuguen una discografia d'un total de cinc discos. L'any 2008 enregistren un treball amb la llegenda jamaicana Rico Rodriguez 'Reco' i a partir d'aquí fan el salt internacional.

El grup de fusió ha actuat com a banda base d'artistes de renom com Fermin Muguruza, Obrint Pas, Che Sudaka, Sagarroi, Boikot, La Ruda Salska, Betagarri, Sergent Garcia, Mat Power, Very Be Careful, Esne Beltza, Mallacán, Zea Mays, Guaka, Napoka Iria Bad Sound System, Rude Hi-Fi, etc.

A Clownia vindran sense acompanyants i demostraran la gran vàlua de tenir-los dalt de l’escenari.

Tiken Jah Fakoly

Tiken Jah Fakoly

Un dels referents de reggae africà Tiken Jah Fakoly unirà Jamaica, Àfrica i Catalunya.

Des dels anys noranta Tiken Jah Fakoly ha emprat la música per a visibilitzar les injustícies a les quals està sotmesa la població del continent africà i més en concret del seu país natal, la Costa d’Ivori. Compta amb una desena de discos i arribarà a Clownia amb un dels seus treballs més especials, la darrera referència publicada el passat mes de setembre. L’ha titulat Racines (Maison Barclay, 2015), que vol dir arrels, i és que el cantant de reggae ha decidit homenatjar els grans clàssics de la música reggae amb els quals va créixer. Una part del treball va ser enregistrat a al famós estudi de Bob Marley Tuff Gong i ha comptat amb la col·laboració del duet jamaicà Sly & Robbie i el vocalista Ken Boothe.

Els Catarres

Els Catarres

Les cançons d’amor i d’amistat d’Els Catarres s’enlairaran en una de les nits estrellades més especials de la seva gira.

Un dels grans grups imprescindibles del moment. Els Catarres són una de les bandes més populars i que han fet més kilòmetres per la geografia catalana. La gira Supernova els portarà fins a un dels seus escenaris més emotius. Els d’Aiguafreda van inaugurar el cartell de la primera edició del Clownia l’any 2014 i sempre hi són benvinguts. Enguany tornaran a Sant Joan de les Abadesses amb les cançons del seu darrer disc Big Bang (Música Global, 2015), un treball que consolida la potència de la banda.

La genialitat del repertori catarra ha marcat un abans i un després a tots aquells que han captivat. Han sabut mantenir l’essència acústica dels seus inicis a Cançons 2011 (autoeditat, 2011) i la frescor sonora de Postals (Música Global, 2013). La màgia dels qui creuen en la força del present i del companyerisme.

Doctor Prats

Doctor Prats

Els terrassencs invocaran la seva festa fusió rockera als quatre vents amb l’estrena del seu segon disc.

No cal estar malalt per recórrer a la recepta de Dr. Prats. Els terrassencs tenen la fórmula per combatre tots els mals. Ja ho evidenciaven al seu primer disc Patates amb peix (autoeditat, 2015) i Clownia acollirà la presentació de les cançons del seu nou treball. Set músics apassionants que la nit els converteix en uns somniadors esbojarrats. Preparats per seguir-los el ritme?

Vendetta

Vendetta

Els ritmes sincopats més trepidants de la mà d'un quintet que carrega les armes sonores terrenals i revolucionàries.

Vendetta és una formació de Navarra que va néixer l'any 2009 amb ànsies de rock i ska. Mica en mica, han anat incorporant noves sonoritats que van des de funk, reggae fins a música llatina i celta. L'any 2012 van travessar l'oceà Atlàntic i el seu tercer disc va tenir molt bona rebuda a l'Amèrica Llatina. A la seva darrera gira Abriendo Camino Tour 2015 van presentar el seu darrer treball 13 balas (Baga Biga, 2014) en 13 concerts únics a Espanya i a Clownia tindrem l'oportunitat d'escoltar-los amb el seu nou directe.

Dj. Txako

Dj. Txako

Rock llatí, cúmbia, balkan, ska, reggae punk, els beats més rebels... no hi ha estil que se li escapi!

La primera DJ femenina de l’escena mestissa japonesa torna al festival amb la maleta plena de noves sonoritats. Membre del col·lectiu Caribbean Dandy també ha conreat la seva carrera en solitari essent ja una veterana de cites internacionals de renom com el Fuji Rock Festival. Ha actuat arreu del món i ha treballat al costat de The Beat, Rico Rodriguez, Fermin Muguruza, Manu Chao, Mimi Maura, etc. L’any 2014 va publicar el seu primer disc de mescles Café Bohemia – Drip on All Gypsies. L’actitud oriental de Dj. Txako i el seu somriure van encisar Clownia i enguany podrem tornar a gaudir del seu entusiasme. Mestissatge i global beats a tot drap!

Tomeu Penya

Tomeu Penya

Tot un referent de la cançó d’autor i el country dels Països Catalans. El veterà Tomeu Penya actuarà al Clownia amb els aires illencs més joiosos.

A l’edat de 69 anys, el cantautor mallorquí ha publicat recentment el seu 29è disc, Optimista! (Blau, 2015), una prova de qualitat que deixa ben clar que no preveu jubilar-se. Tomeu Penya va iniciar-se en el món de la música quan tenia 15 anys a diferents grups de rock que formaven amb els amics arran del creixement turístic que testimoniava Mallorca. Després va agafar la guitarra i se’n va anar a descobrir Europa, però es va adonar que enyorava la seva terra.

Des d’aleshores no s’ha separat de les sis cordes i ha escrit una llarga llista de cançons on revela l’enamorament per la seva illa i la vida, defensant-la sempre que ha calgut davant de les polítiques reduccionistes dels governs balears conservadors. Penya s’ha entregat a la música rocker, cavalcant més country i arribarà al festival amb l’alegria més pop.

Séptimo A

Séptimo A

Una altra descoberta de Clownia. Séptimo A presentaran el seu primer disc de cançons pròpies i desenfadades.

Després de donar-se a conèixer amb un repertori antològic de versions, que van des de clàssics dels 80 i 90 fins als èxits més actuals, Séptimo A publiquen en veu pròpia el seu primer disc. Un debut sincer que respon al seu directe fresc i descarat, on han comptat amb la col·laboració de Strombers i el prestigiós músic i productor David Rossell (Brams, Dept.). La banda està formada per vuit músics de Cardona i Solsona, i allà on van s’hi senten com a casa. Propers, connecten amb el públic des de la primera tonada i la bogeria s’apodera d’ells i dels qui els escolten.

Falciots Ninja

Falciots Ninja

Música deshinibida d’ímpetu irreverent per aquells que els hi agrada deixar-se portar pels camins més inhòspits del pop.

Membres de The Gramophone All Stars, Muyayo Riff, Guillamino i les desaparegudes  bandes MiNE! i Very Pomelo es van ajuntar l’any 2014 per a tornar als escenaris amb Falciots Ninja, un sextet deliciós que festeja amb el swing, ragtime, reggae i soul. Una generació que es pregunta el perquè de la vida i la incertesa de l’avenir. Han publicat dos EPs VS (The Yellow Gate, 2014), David Brown (The Yellow Gate, 2015) i al festival lluiran les seves millors aventures musicals.

The Pengüins (reggae per xics)

The Pengüins <strong>(reggae per xics)</strong>

El trajecte de ritmes caribenys de la formació de música familiar farà parada al festival per a atraure petits i grans.

El grup del Baix Llobregat són uns grans divulgadors dels ritmes sincopats. A través del projecte Reggae per xics han obert el camí per als més petits al gènere originari de Jamaica esdevenint així una de les bandes de referència de la música familiar. L’espectacle Reggae per xics compleix cinc anys i amb dos discos publicats, The Penguins adapten al seu terreny el cançoner popular.

Un espectacle pensat per a què els infants siguin els protagonistes de les primeres files.

Coral Safari

Coral Safari

Una de les actuacions més especials d’aquest any serà sense cap mena de dubte la del Cor Safari.

Un cor que neix a Entebbe (Uganda) en una escola on més de 200 nens orfes creixen a través de la música. Mama Deborah (la directora de l'escola), està convençuda de que la música cura l'ànima i de que les ferides emocionals de l'abandonament, els abusos, l'explotació o la violència, són menors si es deixa al cor cantar.
Per primera vegada surten del seu país i del continent Africà i venen fins a Clownia per compartir amb nosaltres la seva música.

La moneda solidària del festival (el clown) destina cada any part dels seus beneficis a algun col·lectiu o organització que treballa per fer d’aquest món un lloc millor. Enguany ens fa molt feliços poder destinar-los al Cor Safari i compartir amb ells aquesta gran aventura!

Will and The People

Will and The People

Serà una de les úniques ocasions per a veure els londinencs a Catalunya.

La voluntat de Clownia és ser l’aparador de grups internacionals de qualitat que connectin amb la personalitat del festival del Ripollès i un dels protagonistes d’enguany és Will And The People. El naixement de la banda és una història ben curiosa i és que els membres es van conèixer en un festival l’any 2010. El cantant Will Rendle s’acompanya de tres músics més per donar forma a una proposta que es mou entre el pop i reggae. Són amants de The BeatlesThe Doors, SupertrampBob MarleyThe Police i Jerry Lee Lewis, i han publicat tres discos: Will and The People (Baggy Touser Music, 2012), Friends (Baggy Touser Music, 2013) i Whistleblower (Baggy Touser Music, 2014).

Buhos

Buhos

Una de les estrenes del festival. Buhos arriben amb una nova remesa de cançons de rock tropical!

La banda del Vendrell conjuga la reivindicació i la diversió més genuïna. Coneguts arreu dels Països Catalans, no hi ha plaça i escenari on aquestes aus nocturnes no hagin emprès el vol. Els concerts de Buhos són una bona dosi d’adrenalina desenfrenada tal i com ja van demostrar a la primera edició de Clownia. El disc Natura salvatge (Música Global, 2014) va ser un punt i a part en la història del grup del Penedès i enguany els rebrem per a escoltar el seu sisè treball.

La Raíz

La Raíz

La banda de referència de l’escena alternativa i combativa arriba a Clownia amb un nou crit de guerra, el nou disc Entre poetes y presos (Propaganda Pel Fet!).

L’any 2003 va néixer la banda de Gandia i amb la cinquena referència publicada l’any 2013, el disc Así en el cielo como en la selva (Maldito Digital) els valencians han actuat a festivals destacables estatals com ara Viña Rock, Arenal Sound i a cites europees com Pole Pole Fest de Bèlgica o el Festival Mundial a Holanda.

Aquesta primavera publicaran el seu sisè treball Entre poetes y presos, una de les novetats més esperades de l’any. Un crit d’esperança transformador en contra del poder establert i les mancances del sistema que oprimeix les classes populars. Els concerts de La Raíz no es poden explicar en paraules, s’han de viure!

Itaca Band

Itaca Band

A les seves cançons Ítaca Band s’enfronten de cara als problemes que planteja la vida.

El grup de Montcada i Reixac són d’aquella generació de joves que no es resignen i han fet alçar la seva veu a través dels sons més mestissos: des de la dolçor de la cúmbia i el reggae fins a la contundència del rock i l’ska. Ítaca Band han fet un pas endavant i consoliden el projecte amb el seu darrer treball, Temerario (Propaganda Pel Fet!, 2015) on hi ha col·laborat bons amics com Txarango, Buhos i 9Son, entre altres. A Clownia arriben per fer tremolar cel i terra i més vitals que mai.

Brams

Brams

Brams són un dels veterans i referents del rock a casa nostra i oferiran un directe incendiari ple d’energia.

Els berguedans han celebrat 25 anys dalt dels escenaris amb una salut de ferro. El grup liderat pel músic i polític Francesc Ribera ‘Titot’, al costat del guitarrista i productor David Rossell, han conreat el rock més contundent des dels anys noranta. Sempre fidels als seus ideals, el context ha anat canviant i Brams ha defensant sempre un discurs en contra les injustícies polítiques i socials. És un grup que ha sabut connectar amb diverses generacions i ara els més joves han rebut amb molt entusiasme el seu darrer treball Anem tancant les portes a la por (Quimera Records, 2014).

CIRC VERMUT

CIRC VERMUT

El dia a dia com no l’hem vist mai: circ del dret i del revés amb la companyia Circ Vermut!

Dos personatges capgiren la quotidianitat i s’emboliquen en situacions inesperades. Qualsevol cosa que es creui en el seu camí, ja sigui un objecte, una persona o un animal, li donaran la volta en un sense sentit còmic i dinàmic. Ni cap ni peus és el primer espectacle de la companyia Circ Vermut, un ventall de disciplines de circ:la roda cyr, malabars, pal xinès, manipulació d’objectes, verticals amb cadires i acrobàcies.

DJ. OGT

DJ. OGT

Tercer any consecutiu al festival. El mestre de les sessions de mestissatge més suculent que farà ballar fins i tot als més tímids. Dj. OGT iniciarà la seva gira festivalera internacional a Clownia.

Les valls del Ripollès acolliran el millor mestissatge de la mà d’un geni de les mesclse. La selecció sonora de l’activista i programador va més enllà del bon gust musical. El reusenc escull a consciència les seves sessions i a Clownia serà l’encarregat de cloure el festival. Serà una de les poques ocasions per veure’l als Països Catalans, perquè durant l’estiu l’esperen a diverses cites festivaleres de Japó com el Fuji Rock, Radical Music Network Festival, Fight For Rights i Pachamama Special Edition.

OGT és un gran divulgador d’una tria musical que va des de la rumba catalana, balkan, swing, latin, afrobeats, cúmbia amb pinzellades d’ska, flamenc, reggae, latin o punk, a partir de bases electròniques i funky.

Coneixedor del mestissatge més nostrat ha recorregut arreu del territori estatal i europeu compartint cartells amb Txarango, Els Catarres, Albert Pla, Buhos, La Pegatina, Manu Chao, Los Chichos, Muchachito Bombo Infierno o Canteca de Macao, entre molts altres, i sessions amb DJ. Panko (Ojos de Brujo), DJ. Sargento (Sargento Garcia), Supa Bassie, DJ. Cal Jader (resident a Movimientos Londres), Balkan Hotsteepers, DJ. Mackueing (Lo Submarino) o Txarly Brown (Achilifunk).